SDJ3369 1 940X430 Cat 2 White Vi mødes
Af: Kristine Buske Nielsen - 16-07-2021
Foto: Givskud Zoo Zootopia

Abakion fik en mødeoplevelse, de sent vil glemme

De færreste kan prale af at sove til ulvehyl, at blive kåret som dagens elefantlort og klø et næsehorn bag øret. Men det kan IT-virksomheden Abakion, der skiftede konsulentarbejde ud med grineflip og oplevelser i Givskud Zoo Zootopia. Vi har talt med Sales Manager Søren Westergaard, der her deler mødeoplevelsen.

IT-virksomheden Abakion investerer i deres medarbejdere. På bagkant af corona lockdown er det måske vigtigere end nogensinde at styrke det sociale. Det er også hovedformålet, da medarbejderne tager den lange køretur fra København en lørdag i juni og ankommer til MeetingVejle-venuet Givskud Zoo Zootopia. De fleste kommer hurtigere frem på E20 end forventet. De har derfor rigtig god tid til at forberede sig på 24 timer i en helt ukendt verden.

Ved første øjekast ligner det heller ikke det klassiske firmaarrangement. Bagagen bliver stillet hos ulvende, og det hele starter med en sandwich i madpakkehuset, som normalt også er flittigt besøgt af børnefamilier.

Efter at scenen er sat, står der elefantlort på menuen. Ikke bogstaveligt talt. Heldigvis. Lorten er der, men den skal kastes med. Ikke spises. Og den bedste i disciplinen vinder titlen som dagens elefantlort.

”Udfordringen er en del af en zoochallenge med fem forskellige opgaver. Det var virkelig sjovt,” fortæller Søren Westergaard.

De seriøse og ambitiøse sælgere, konsulenter, ledere og IT-eksperter er pludselig forvandlet til voksne børn i et slaraffenland. Til sidst er lattermusklerne så ømme, at det er blevet tid til en pause. Med kaffe, kage og muligheden for bare at snakke og være til stede. Sammen.

Som at træde ind i en varulvefilm

Nu er klokken 15, og de faglige batterier skal lades op. For hvordan kan verdens eksotiske dyr lære os om FN’s verdensmål? Og kan den viden bruges i de danske virksomheder, der hver dag arbejder med ansvar for klima og miljø? Parkens formidler Susanne fører an.

”Susanne formåede at få os til at føle os i centrum med dyrene. Som om, at vi og dyrene var de eneste, der var til stede i verden,” siger Søren Westergaard.

For ikke at lugte af gnu – bogstaveligt talt – får alle mulighed for at skifte tøj og pudre næsen, inden der er middag i Zebrasalen. Personalet har tilpasset aftenen, så der er mulighed for at se Danmarks spille EM-kampen mod Wales undervejs. Der er ingen tvivl om, at hele måltidet er gennemført fra start til slut.

”Det var en lækker sommerbuffet med gode råvarer, som var langt over vores forventninger til en dyrepark,” siger Søren Westergaard.

Inden sengetid bliver bålet i ulvelejren tændt op til pølser, popcorn og skumfiduser. Om natten er der flere, der pludselig vågner af en lyd. En høj hylen. Som var de med i en varulvefilm. Men nåh ja, hytterne ligger jo midt i ulvenes anlæg. Og med den tanke er ulvehylene pludselig ikke farlige alligevel. De er nærmest betryggende. Og samtidig en spændende kontrast til den vanlige hverdag på kontoret.

Giraffen der gav tårer i øjnene

Klokken 7:00 søndag morgen er der morgenmadsbuffet. Men der opstår et problem. Der er ikke nok mælk til kaffen. Og med en virksomhed fra café latte-bæltet kan det i sig selv skabe røre. Heldigvis kommer personalet i Givskud Zoo Zootopia hurtigt løbende med ekstra mælk. Weekendens eneste krise er nu afværget.

Da maverne er fyldte, er det blevet tid til sidste aktivitet på programmet. Et eksklusivt besøg i dyrenes univers. Først helt tæt på løveburene. Så tæt, at flere bliver forskrækkede af de imponerende brøl. Dem, der har lyst, får lov at fodre næsehornet med æbler og klø det bag øret. Og da Sørens kollega Birgitte skal fodre giraffen, får hun næsten tårer i øjnene over at få et øjeblik med det majestætiske dyr. Kæmpeodderen og gorillaen byder også velkommen til deres territorie

Abakion har haft mange flere ønsker til programmet for de 24 timer. Men Givkud Zoo Zootopia har været gode til at guide og begrænse, så der har været tid nok til det hele. Uden stress og jag. Derfor er der nu fri leg til at køre tilbage over bælterne eller blive og få de sidste oplevelser med parkens dyr.

”Oplevelsen har giver en uforklarlig styrke til fællesskabet og en bedre forståelse for hinanden. Det er vigtige egenskaber, når vi skal løse vigtige udfordringer i teamet hjemme på kontoret,” fortæller Søren Westergaard.

Denne gang er hele arrangementet foregået i Givskud Zoo Zootopia. Men Søren Westergaard ved, at Vejle-området byder på mange flere venues, natur og byliv. Måske det bliver en del af oplevelsen en anden gang, Abakion skal på rystesammentur i det sydjyske.

__________

Skal du holde dit næste møde hos MeetingVejle?

Givskud Zoo Zootopia er blot et af MeetingVejles 10 venues, der byder på ekstraordinære mødeoplevelser. Mød alle vores mødesteder her.