6 Cat 4 White Ansvarlighed
Af: Redaktionen - 11-10-2022

Bæredygtige møder i en grøn destination

Bæredygtighed er blevet det store buzzword inden for erhvervsturisme. Der bliver stillet store krav til møde- og konferencesteder om at træffe mere bæredygtige handlinger. Derfor har vi sat alle indsatser ind for et grønnere Vejle. 

Grøn, grøn og mere grøn. Green tourism er også kommet til Vejle og her sætter vi stort ind på skabe flere bæredygtige møder og konferencer. Senest i 2021 blev vores initiativer belønnet, da vi blev anerkendt med HORESTAs Green Tourism Organzation (GTO) for at udvikle bæredygtig turisme. 

Som yderligere tiltag blev der i efteråret 2021 søsat projektet Grøn Destination Vejle, hvis mål er at støtte en grøn og bæredygtig omstilling i de enkelte turismevirksomheder. Som ekstra vejledning bliver virksomhederne tilbudt workshops, kurser og andre aktiviteter, der skal hjælpe til at øge deres viden om mulige bæredygtige tiltag og dermed give dem chancen for at opnå certifikater såsom Green Camping, Green Attraction og Green Restaurant.

Vores 12 mødesteder har hver igangsat individuelle indsatser, som led i at gøre Vejle til en grønnere møde- og konferenceby. Men hvordan arbejder de rent faktisk med det i praksis? Lad os lægge hånden på kogepladen og dykke nærmere ned i nogle af dem her.


Det handler om at tage ansvar

I midten af bøgeskoven, med udsigt over Vejle Fjord ligger Munkebjerg Hotel og her tænkes der meget over ansvarlighed. For bæredygtighed skal tages alvorligt. Derfor har de med en FN-certificering lagt en målrettet strategi for FN’s Verdensmål 6, 7 og 12; Rent vand, bæredygtig energi og ansvarligt forbrug.

Allerede nu har de indført en lang række initiativer i målet om at tage mere ansvar. Alt fra printning på genbrugspapir, vandbesparende toiletter og brusere samt reducering af madspild.


Ansvarlige møder

Blandt verdens vilde dyr ser de hos Givskud Zoo Zootopia det som en pligt at formidle om naturen og hvordan vi kan passe bedre på den. Faktisk er FN’s Verdensmål omdrejningspunkt for alt formidling om dyrene. 

Som virksomhed er der også mulighed for at bygge et helt møde op omkring verdensmålene, ansvar og klima. Dette kan bl.a. gøres ved at kombinere et møde med at spise frokost ved siden af giraffen eller gorillaen, hvor der kan udforskes i verdensmålsparken.

Af andre tiltag er alle spisesteder blevet tildelt det økologiske bronzemærke, alt emballage er enten plastfrit eller genanvendeligt og så bidrager solceller til energiforsyningen.

Skal du have hjælp til at planlægge dit næste møde med god samvittighed i grønne omgivelser? Find inspiration blandt vores 12 venues og læs mere om deres indsatser for afholdelse af mere bæredygtige møder.