Morten Souschef 9567 1200X900 Cat 2 White Vi mødes
Af: Pia Smith Baun - 04-09-2019

Danmarks bedste konferencekok fra Hotel Vejlefjord på vej mod EM

På Hotel Vejlefjord går de op i at give deres konferencegæster en god madoplevelse. Det sker blandt andet ved hele tiden at nytænke status quo i køkkenet og samtidig servere god og solid mad. Den tilgang har Morten Laugesen taget med sig i forberedelsen til mesterskaberne for konferencekokke.

Maden er en vigtig del af den samlede oplevelse på Hotel Vejlefjord. Derfor har de dygtige folk ansat i køkkenet. Én af dem er Morten Laugesen, der i ni år har arbejdet på Hotel Vejlefjord. I dag arbejder han på stedet som souschef, hvor han er med til at levere god mad og udvikle nye madkoncepter til deres gæster.

En danmarksmester på Hotel Vejlefjord

Udover at Morten Laugesen har god mulighed for at udfolde sig i køkkenet på Hotel Vejlefjord, så har han også haft tid til at deltage i forskellige konkurrencer. Her indgår blandt andet VM i tartelet, hvor han sammen med en kollega vandt prisen ’Mest populære tartelet’. I den sammenhæng er det værd at nævne, at VM står for Vejle Mesterskaberne og i alt deltog otte hoteller fra Vejle området.

En anden konkurrence, som Morten Laugesen for nyligt har vundet, er Copper Skillet 2019, hvor han blev kåret som Danmarks bedste konferencekok.

– Jeg er stolt af at blive kåret som Danmarks bedste konferencekok. På hotellet har vi valgt at prioritere tid til konkurrencer, og det var også direktøren, som foreslog os at deltage i konkurrencen i første omgang, siger Morten Laugesen.

Til oktober skal Morten Laugesen repræsentere Danmark ved europamesterskabet for konferencekokke i Bruxelles. Her får alle kokke udleveret en hemmelig kasse med diverse råvarer, som skal danne rammen for deres konferencemenu. Ud fra det har Morten Laugesen sammen med de andre deltagere 15 minutter til forberedelse og efterfølgende 30 minutter til selve tilberedningen. Hvis alt går godt, er næste trin verdensmesterskaberne i Texas.

En rød tråd mellem hotellet og maden

Til at skabe sine konkurrenceretter henter Morten Laugesen inspiration fra sit daglige arbejde på Hotel Vejlefjord. Her er der lagt tanke i udformningen af menuen, og at det passer sammen med det, som stedet står for. Som et hotel med spa og wellness er det derfor vigtigt for køkkenet, at maden er sund og ikke udelukkende består af tung mad. Samtidig er det også visionen i køkkenet, at de i endnu højere grad inddrager bæredygtighed og omtanke for miljøet.

– Vi arbejder med grøn omstilling i køkkenet og har især fokus på at undgå madspild. Derfor sætter vi ikke kæmpe fade på bordet, men anretter hellere mindre portioner og fylder op efter behov, siger Morten Laugesen, som også fortæller, at de samtidig har fokus på at købe lokalt kød og økologisk morgenmad.

Ud fra en tanke om grøn omstilling arbejder køkkenet på Hotel Vejlefjord også med en målsætning om, at der skal være mad, som alle kan lide. Derfor sørger de for et stort udvalg til deres konferencer. Et udvalg der for det meste består af varm fisk, kød, en grøn ret, tre forskellige salater, forskellige kolde og hjemmelavede retter, ost og desserter. Den specifikke menu sammensættes dog efter sæsonen og hotellets konferencegæster, og menuen kan derfor variere.

– Udover at selve hotellet udvikler sig, så forsøger vi også hele tiden at nytænke vores madkoncepter, så vi ikke står stille og leverer det samme år efter år, siger Morten Laugesen, der også kan fortælle, at hotellet har igangsat en udvidelse af køkkenet med 120 m2, så de får endnu bedre mulighed for at udfolde sig. Det, mener Morten Laugesen, kan medvirke til, at der kommer et bedre flow i køkkenet og hurtigere afvikling, når der skal serveres.