Jesper Groth 2 940X430 Cat 5 White Synspunkt
Af: Morten Buckhøj - 24-06-2021
Foto: Thomas Hanses, eurovision.tv

Danskerne savner en god bytur

Grand Prix-vinderen Jesper Groth fra Fyr & Flamme glæder sig over, at danskerne nu igen kan have en fed fest.

Skuespilleren Jesper Groth er for alvor blevet landskendt som den ene halvdel af den danske Grand Prix-vinderduo Fyr & Flamme. Selvom finaledeltagelsen glippede, oplever han og makkeren Laurits Emanuel en enorm efterspørgsel fra publikum, når parret om kort tid skal ud og optræde i hele Danmark.

Han glæder sig til, at danskerne igen kan mødes til koncerter og fester, for der er stor forskel på at være sammen om at møde musikken. Både fra musikerens synsvinkel og fra publikums.

Forskellen på at indspille musik i et studie, og så spille det for et levende publikum, er nogenlunde den samme som at spille teater og indspille en tv-serie. Det publikum giver, det får de igen fra scenen.

– Der kan være stor forskel på at spille for et publikum i København, og for et publikum i Vejle, både når det gælder teater og musik. Det handler om at mærke publikum, og at de kan mærke os. Jeg tror, at mange har et indestængt behov for at have en fest til vores musik. En Fyr &Flamme koncert, hvor folk sidder ned, det er bare ikke rigtigt, siger Jesper Groth.

Nu skal vi ha’ en fest

I halvandet år har landet mere eller mindre været lukket ned. Danskerne savner en god bytur og en god fest, og det gør Jesper bestemt også selv, men først og fremmest så glæder han sig til at skabe en fest.

– Jeg må sige, at jeg har et større behov for at skabe en fest med Fyr & Flamme end for selv at holde fest. Vi ser så meget frem til at komme ud og vise publikum, at vi har mere end de tre numre, de fleste kender. Men selvfølgelig skal vi også selv ha’ en fest, siger Jesper Groth.

Er egentlig skuespiller

Den 32-årige Grand prix-vinder er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2015, og han deler sin tid mellem at være sanger og skuespiller. Til september vil han kunne opleves i Dirch Passers ikoniske rolle som tjeneren Leopold i ”Sommer i Tyrol” på Folketeatret i København. Han skulle have spillet rollen i foråret, men da han vandt det danske Grand Prix, fik han fri for at deltage i Eurovision.

– Det er sådan en sjov rolle, og jeg har set filmen med Dirch Passer et utal af gange. Teaterudgaven følger filmen ret tæt, og jeg glæder mig til at spille den for publikum. Indtil nu har jeg kun spillet Leopold i prøvesalen.

Både for teater og musik gælder det, at mødet med publikum er noget helt særligt.

– Det bliver altafgørende for os at komme ud og spille igen. Vi sælger en masse CD’er, vi sælger en masse billetter, men vi ved ikke rigtigt hvem vores fans er, for indtil nu har vi næsten kun været studiemusikere, og har kun spillet live nogle få gange. Nu skal vi snart ud, og se vores publikum i øjnene, og se hvem de i virkeligheden er, siger han.