Meeting Vejle Vejlehavn FINAL 940X430 Cat 1 White Vejlehistorier
Af: Carsten G. Johansen - 20-07-2020

Den forvandlede havn – altid et visit værd

Du behøver ikke være sømand for at sætte pris på en havn. I Vejle er havnen blevet forvandlet til et rekreativt område uden sidestykke – kun en kort gåtur fra hotellet, når du er til møde i byen.

Der er de gode gamle dage, som vi elsker at mindes. Og så er der de gamle dage, vi lige så gerne vil glemme.

Heldigvis har de fleste af os i dag slettet minderne om udsigten fra Vejlebroen, da havnen stadig var domineret af Tulips nedlagte slagteri. Et minde om en veldreven arbejdsplads, der var engang.

I dag er havnen et af de steder, man glæder sig til at besøge under opholdet i Vejle.

Potentiale for fritidsaktivitet

Besøger du havnen i Vejle gentagne gange, vil du opleve, at der altid er sket noget nyt, siden du sidst satte dine ben på havnen. Er vejret ok, er der masser af liv ved ro- og kajaklubberne samt ved de mange lystbåde. Og så er der kornsiloerne i den sydlige ende af havnen. I dag er arbejdsstøjen begrænset til et minimum, og om få år er også den nuværende erhvervshavn omdannet til boligområde med stort potentiale for fritidsaktivitet.

Midt i Fjordbyen, der er et af Vejles mest populære restaurant- og cafemiljøer, ligger cafeen med det mundrette navn: Remouladen. I de solrige måneder skal du faktisk være lidt heldig for at få et godt bord ved udendørsserveringen.

360 graders panorama over Vejle

Egentligt behøver du slet ikke at sidde ned, når du har været til møde hele dagen. En slentretur ud til lystbådehavnens mole giver dig et unikt udsyn til to af Vejles nye vartegn; Lukusboligerne i Bølgen og det næsten flydende kunstværk Fjordenhus, som er skabt af den visionære kunstner Olafur Eliasson.

Fra lystbådehavnens yderste spids kan du lave dit eget 360 graders-panorama over de ting, der gør Vejle til et ganske særligt sted at besøge. Vejlefjordbroen er på sin egen måde et lige så imponerende bygningsværk som Bølgen og Fjordenhus. Og mon ikke du vil lade dig forundre over de meget forskellige bakker. De lysegrønne bøgebakker ud langs fjorden og de charmerende, tæt bebyggede bakker, som er blevet til Vejle.

Efter et smut til havnen i Vejle er der kun en kort gåtur tilbage til mødestedet i midtbyen, og uanset om du nåede en kop kaffe eller en fadøl på turen, er du klar til at fortsætte din networking eller mødeaktivitet.