Blog Vejle I Front 1200X800 Cat 1 White Vejlehistorier
Af: Anne Lottrup - 21-05-2019

Det maritime Vejle

Fra industri til spændende bydel. Vejles havnefront er i løbet af de seneste år blevet til et eftertragtet og hyggeligt boligområde, med prisbelønnet arkitektur om den stemningsskabende kanal.

Vejle i front

Trafikhavnen er ikke blevet nedprioriteret til fordel for havnefrontens bæredygtige boliger. I flere 100 år har netop havneindustrien bragt Vejle velstand og sådan fortsætter det – men en stor og smuk fjord, giver også plads til et stort og smukt havnemiljø.

600 både har nu deres plads ved den topmoderne lystbådshavn. Som nabo har de kajakklubben og dens helt unikke, flydende klubhus og den kunstigt skabte Klubøen. Efterspørgslen er ikke mættet, og rundt omkring langs vandet, arbejder entreprenører og håndværkere på at opføre endnu flere eksklusive boliger, der kan berige havnemiljøet.

856.000 mursten

Et af steder, der bliver bygget er havneøen. Udover havudsigt, får man fra vinduerne også udsigt til noget ganske særligt – arkitektur i en klasse for sig. Fra havneøen går der en bro til Fjordenshus. Fra havnebassinet tårner Olafur Eliassons spektakulære bygning, der er hovedsæde for Kirk Kapital A/S. At Olafur Eliasson er kunstner, ser man tydeligt på den betagende bygning, der allerede bliver betragtet som Vejle vartegn.

Vil man selv opleve hvordan kunst og arkitektur arbejder sammen om at skabe det storsåede Fjordenhus, kan man tage del i de guidede ture, der bliver arrangeret. Siden åbningen af Fjordenhus 9. juni har 171.000 besøgt bygningen.

Ni-etagers bølge

Fjordenshus er ikke ene om titlen “Vejles vartegn”. På havnefrontens nordlige del står den ni etager høje bølgeformede bygning, der fra havnesiden om noget gør Vejle genkendeligt. Bølgen må besøgende dog nøjes med at betragte udefra, medmindre man tillusker sig en personlige invitation fra en af de lokale vejlensere, der bor der.