10332 005 1200X800 Cat 2 White Vi mødes
Af: Kristine Buske Nielsen - 01-11-2019

Hotelchefen fortæller: Fra Vejles første skyskraber til CABINN-hotel

Vejles første skyskraber, mødested for Simon Spies og et hårdhændet besøg til EM-boksning i 1996. CABINN Vejle har som det tidligere Hotel Australia en lang og spændende historie bag sig. Hotelchef Ingelise Heede Ancker har minder fra hotellet helt tilbage fra barnsben.

Et af provinsens dengang største hoteller blev indviet i 1957. Hotel Australia var med sine 40 meter i højden Vejles største skyskraber, som indbød til et klientel i den fine klasse. Store personligheder som Simon Spies fik hurtigt sin daglige gang på hotellet.

Hotellet på Dæmningen i centrum af Vejle, som i dag er ejet af CABINN Hotels, gemmer på en lang række historier. Hotelchef Ingelise Heede Ancker har selv mange anekdoter fra hotellet. Hendes tid i Hotel Australia-bygningen startede allerede som barn, da hendes bedsteforældre havde en virksomhed i byen og holdte mange fester på hotellet.

”Jeg er blevet slæbt med på hotellet siden jeg var lille og har kørt om kap i elevatoren med mine fætre,” siger Ingelise med nostalgi i stemmen.

Brian Nielsen sov i rengøringsrummet

Da hun var i 20’erne vendte hun tilbage til hotellet – dog ikke som gæst, men hvor hun arbejdede på hotellet som konferencechef og koordinerede konferencer, møder og selskaber. Særligt en begivenhed står klart i erindringen. EM i boksning 1996. Hotellet havde gennemgået en større renovering og modernisering for over 40 millioner kroner. I månederne, ugerne og dagene op til, sad personalet i skurvogne på parkeringspladsen og tog sig af bookinger og forberedelser til den store åbningsdag, hvor der var fuldt hus af boksere. Håndværkerne for rundt for at blive færdige. Men det nystandsatte hotel fik bokserne hurtigt spoleret.

”Natten inden løb vi rundt på værelserne og kastede dyner og puder ind på sengene og fik det sidste gjort klar. Men det endte med, at vores anstrengelser var spildt. Bokserne forvandlede hotellet til en boksering. Der var smadrede lamper og møbler. Det var så vildt, at vi dagen efter måtte tage flere værelser ud af drift. Så det var en voldsom start,” siger Ingelise og smiler. Hun husker en særlig sjov oplevelse med den danske bokser Brian Nielsen.

”Sent om aftenen stod Brian Nielsen pludselig i receptionen. Han ville have et værelse. Men jeg måtte beklage og sige, at vi ikke havde flere. Han ville frygtelig gerne have en seng at sove i og spurgte, om han så ikke bare kunne få et depotrum. Så det endte med, at vi gik sammen hen til rengøringsrummet og fik flyttet rengøringsvognene og satte en weekendseng ind i stedet. Brian var ovenud tilfreds, for han havde jo både en seng og bad og toilet i nærheden. Så mere behøvede han ikke,” griner Ingelise.

Hotellet har fundet sin plads

Hotel Australias storhedstid sluttede i 90’erne. Her blev det sværere og sværere at få hotellet til at løbe rundt. Men i 2016 fik hotellet sin renæssance og genåbnede – nu som CABINN Vejle. Og i februar 2018 tiltrådte Ingelise som ny hotelchef for hotellet.

”Jeg kendte jo huset virkelig godt, så det var fedt at blive en del af det igen. Det har ærgret mig, at det aldrig har kunnet gå rigtig godt siden 60’erne og 70’erne, men nu synes jeg helt klart, at det har fået sin berettigelse med CABINN-konceptet. Hotel Australia blev bygget til at have wowfaktor og have både overnatning, selskaber, møder, konferencer og a la carte restaurant. Det kan blive farligt, når man vil for meget på én gang, og de gamle konferencelokaler kunne ikke længere leve op til de nutidige krav. Der ser jeg det som vores styrke, at vi i dag holder os til overnatning og morgenmad. På den måde kan vi også sikre en bedre service til vores gæster og samtidig drive en sund forretning”.

Selskabs- og konferencelokalerne er skiftet ud med værelser, så hotellet i dag har 156. Men de store gamle Australia-værelser er bevaret – noget businessgæsterne især nyder godt af, hvis de skal sidde og arbejde oppe på værelset.

”Folk i Vejle vil altid huske os som Hotel Australia. Den historie skal vi altid bevare, for det er med til at give hotellet en særlig charme og personlighed. CABINN, hvis eventyr startede i København først i 90´erne har sin egen historie og selvom vi forbindes med høj effektivitet og struktur, mærker man samtidig straks nærvær og glæde, når man træder ind ad døren”