Bagger032 1200X799 Cat 5 White Synspunkt
Af: Kristine Buske Nielsen - 17-03-2020
Foto: DGI

Hvad hitter på den internationale eventscene?

MeetingVejle har været på messe i London for at hente inspiration med hjem. Her er tre internationale trends i eventbranchen lige nu. Nogle kan vi i Vejle lade os inspirere af, på andre områder er vi allerede godt med.

England er sammen med USA en af de store spillere på markedet, når det kommer til udviklingen af events, møder og konferencer. Derfor har Maria Stilund Sommer, der er erhvervsturisme og megaevent manager hos MeetingVejle, netop været på den internationale messe ’International Confex’ i London – fyrtårnsbyen for events.

”Erhvervsturisme er en af de brancher, der bevæger sig hurtigst. Derfor er det vigtigt, at vi tager et kig til udlandet for at være med på beatet og tage viden og inspiration med hjem til ’lille’ Vejle,” siger Maria Stilund Sommer.

1. Møder skal indeholde oplevelser

Bordfodbold, spiselige sæbebobler, spil og lege. I messens store hal, var der mange aktiviteter til de 7700 deltagere, som afspejlede et af de store trends i branchen lige nu: festivalization. Det går, som ordet antyder, ud på, at det faglige indhold bliver krydret med oplevelser og underholdning – præcis ligesom til en festival, hvor der hele tiden sker noget.

”Der er kommet stor fokus på oplevelsesglæder i det professionelle miljø. Det er et område, som vi kan lade os inspirere af i Vejle, men hvor vi også allerede er rigtig godt med. For eksempel hos VINGSTED hotel- og konferencecenter, hvor de har stor succes med deres escape room eller hos Vejle Musikteater, der har kulisserne til overdådige events,” siger Maria Stilund Sommer.

2. Vi skal vide, ikke tro

Et andet område, der fylder lige nu, er teknologi, også kaldt tech. Det handler ikke om teknik, der bare spiller, som de fleste mødesteder i dag nok har styr på. Det handler om at bruge teknologi til at samle og udnytte data for at skabe endnu bedre møder.

Gennem forskellige systemer og apps, kan man i dag se, hvordan folk bevæger sig rundt på hoteller og venues, og hvad der er mest populær inden for oplevelser, mad, faglige oplæg osv.

”Det er noget, vi virkelig kan lære af i Vejle. Lige nu handler vi ud fra personlige erfaringer, og hvad vi tror, der virker. Men ved at bruge data kan vi evaluere både før, under og efter mødet, så vi, i stedet for at gætte, ved, hvad der virker. Vi kan endda specialudnytte data, så vi for eksempel ved, hvad der virker til en sundhedsmesse, og hvad der interesserer en gruppe af bilsælgere,” siger Maria Stilund Sommer, der fortæller, at Vejle Kommune arbejder på at evaluere deres events, så de kan samle mere erfaring på området.

3. Uden bæredygtighed, taber vi kunder

Den tredje vigtige trend inden for internationale events er nok ikke overraskende. Det handler om bæredygtighed. Selvom budskabet gik igen under ethvert oplæg, så oplevede Maria Stilund Sommer alligevel, at den engelske konference var langt bagud på området.

”Der var alt fra selvlysende kæmpetræer til popcornmaskiner og pink flamingoer. Det hele var overflod. Men det nytter jo ikke noget at snakke om bæredygtighed, hvis ikke man efterlever det. Der tror jeg snart, at skandinavisk minimalisme bliver moderne i mødebranchen,” siger hun og tilføjer, at Vejle allerede står stærkt, når det kommer til bæredygtige events og konferencer.

”MeetingVejles partnere er allerede godt med i forhold til Svanemærket, det røde økologimærke og den bæredygtige Green Key certificering. I kommunen arbejder vi lige nu med at skaffe penge til et fyrtårnsprojekt for at sikre en bæredygtig destination og flere bæredygtige events ved at få Green Tourism Organization certificering.”

Samarbejde er nøglen

Efter at være vendt hjem med en masse inspiration, mener Maria Sommer, at vi i Vejle kan være stolte over vores position inden for event og konferenceområdet.

”Det var fedt at blive bekræftet i, hvor langt vi er i Vejle. Men vores holdning er også, at vi altid kan blive bedre,” siger hun.

Maria Stilund Sommer fremhæver specielt ét vigtigt budskab fra messen, som er værd at tage med: At skabe store events tager tid – og det kræver, at man stiller et A-hold med forskellige kompetencer. Man kan ikke løft tingene alene. Et punkt – hvor Vejle allerede er langt fremme.

”I Vejle er mentaliteten, at vi løfter i flok. Så det er fedt at blive bekræftet i, at samarbejde er noget af det vigtigste i eventbranchen.”

 

__________

 

Om International Confex

25.-26. februar 2020 i Excel London.
Konferencen er en af de største internationale konferencer for eventbranchen.
Der var 7700 deltagere fra hele verden, 300 udstillere og 100 oplægsholdere.

Læs mere om International Confex her: https://www.international-confex.com/visit/whats-on