150251 Jelling Monumenterne Stenene 2 Cat 1 White Vejlehistorier
Af: Carsten G. Johansen - 19-08-2020

Kilimanjaro, javel – men har I set Jellingestenene?

Næste gang du er til selskab, er det din tur til at tage kegler: Når irriterende naboer fortæller om safari og giraffer, spørger du henkastet, om de har besøgt Danmarks vugge i Jelling … Nå ikke?! Det kan jeg ellers anbefale, der er kun et kvarters kørsel fra konferencehotellerne i Vejle.

Du skal gøre noget godt for dig selv. Hver dag. Det gælder også, når jobbet har sendt dig til et udenbys møde. Nogle gange er det en løbetur, et karbad eller en cognac til kaffen, du har brug for. Men et kulturelt input giver også fornyet energi.

Ved dit næste konferencebesøg i Vejle bør du afsætte en ekstra time til at lægge vejen om Jellingmonumenterne – vi garanterer, at det er den lille omvej værd.

Et klart budskab fra fortiden

Du kunne besøge Jelling med familien og madkurven, hvor I havde afsat hele dagen til udflugten. Det er meget populært efter indvielsen af oplevelsescentret Kongernes Jelling, der blandt andet byder på en digital sanseoplevelse, hvor du kommer helt tæt på vikingernes liv og levned.

Men nogle oplevelser er stærkere i ensomhed. Sådan en oplevelse er de enorme Jellingesten for de fleste af os, når vi står og betragter, hvordan vores forfædre for godt 1.000 år siden forevigede deres opfattelse af samtiden. Med hammer og mejsel. Med et alfabet vi ikke længere forstår.

Når du har en hverdag fuld af salgsindekser, KPI’er og marketingsstrategier, er det velgørende at sætte det i perspektiv til udfordringerne ved indgangen til kristen middelalder.

Masser af positiv opmærksomhed

Når Harald Blåtand og Gorm den Gamle gør indtryk på dig, er det fair at tro, at de har samme virkning på andre. Med dit besøg ved Jellingmonumenterne har du et input til samtalen ved aftenens konferencemiddag, og du har noget at fortælle derhjemme, når de spørger ”Var det en god konference?” – ”Ja, jeg kørte ud til Kongernes Jelling, og I skulle have været med.”

Det gælder også, næste gang du er til selskab og sidder og lytter til middagsgæsternes historier om Thailand, Bali og Masai Mara. ”Men har I set Jellingestenene? Så støtter man også lokalturismen.” Vær så god at pudse glorien!

Når du fortæller om, hvor store markedsandele, I har opnået i Tyskland, lytter middagsgæsterne af høflighed. Men når du kan fortælle om vikinger i den tid, hvor Danmark ejede Norge og det halve af Sverige, lytter de af simpel interesse.