Vingsted Natur 1 1200X800 Cat 2 White Vi mødes
Af: Anne Lottrup - 05-09-2019

Møder og konferencer i naturens inspirerende rammer

Når du ankommer til VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter, vil du som noget af det første, bemærke naturen. Betagende – og brugbar. Hos VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter er naturen ikke blot glansbilledrammen, der giver god udsigt fra mødelokalet. Naturen er en del af oplevelsen.

Turen til Vingsted er grøn. Midt i Vejles naturskønne ådal blandt marker og skov står en velkomstkomité af får. Udover fårene tæller det aktive konferencecenters naboer også DGI’s landskontor, Danmarks Sportsfiskerforbund, Skydebaneforeningen Danmark og Jernaldermiljøet, der også bruger naturen flittigt.

Integreret natur

Én af Danmarks største tunneldale, Vejle Ådal, giver mange muligheder – og VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter har grebet dem. 110.000 gæster nyder hvert år godt af den unikke beliggenhed.

“Vi er nok – uden at blinke med øjnene – Danmarks førerende hotel på aktivitetsdelen,” fortæller Brian Runge, der er salg- og marketingschef på stedet.

Det kommer man ikke sovende til. I strategiproces 16-19 har VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter ydet en stor indsats for at integrere naturen i helhedsoplevelsen.

Gæsterne behøver ikke engang forlade bygningen for at opleve naturens inspiration. Udelivet er inviteret indendørs. I samarbejde med en møbelsnedker har centret skabt noget unikt. Muflons har leveret skind til lobbyen og naboens får hænger i foyeren. Bogreolerne er lavet af træstammer, og fuglekasser og birkestammer pryder lokalerne.

“Alt vi har indenfor skal gerne inspireres af, dufte og føles som det, der sker udenfor. Det har en afslappende effekt og virker fokuserende på mødedeltagerne,” forklarer Brian.

Mulighederne er mange

Laser lerdueskydning, clue games, en 333 meters svævetur med zipline, GPS challenge og bueskydning. Listen af alsidige aktiviteter er lang – for lang til at blive opremset her. Uanset om man ønsker en aktiv pause, teambuilding eller at inddrage naturen i konferencen.

“Der er så mange muligheder, når naturen bliver taget i brug. Det gør noget ved konferencedeltagere, at der er planlagt en aktiv pause. Efter en god travetur er der ingen, der hænger i bremsen efter frokosten. Det er ny energi og ilt til hjernen,” forklarer Brian Runge.

Når der er ventetid mellem sidste møde og aftensmaden har gæsterne på VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter mange valg at træffe. Man kan gå i baren, få lidt arbejde fra hånden eller tage et powernap på værelset, men her kan du vælge alle aktiviteter ganske gratis.

Bæredygtig fremtid

VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter har haft stor succes med sin 16-19 strategi, der i høj grad har fornyet stedet, inddraget naturen og skabt vækst. Næste strategiproces er undervejs. I 20-22 kommer der fokus på bæredygtigheden.

“Vi er i forvejen meget bæredygtige, men vi kan blive endnu bedre – og vi kan blive bedre til at fortælle historien. FN’s verdensmål er vejen frem, og vi har allerede mange gode idéer,” fortæller Brian Runge.

Konferencecenterets køkken og restaurant har et godt ry for lækker mad og har allerede fokus på bæredygtighed og lokale råvarer.

Altid flere events i kikkerten

Også melormene er købt lokalt hos dyrehandleren. Godt nok er de ikke en del af menukortet. En kunde ønskede sig et indslag lidt udover det sædvanelige – Fangerne på Fortet i en firmaversion. Med melorme, larver og en stærk og kreativ indsats blev det et event i særklasse.

Selv med VINGSTED aktivt hotel & konferencecenters lange liste af aktiviteter, skræddersys der gerne events ud fra gæsternes egne idéer.

“Vi har rigtig mange gengangere, så der skal hele tiden præsenteres noget nyt og spændende”, forklarer Brian Runge.

“Hver år tilføjer vi nye aktiviteter og events, så vi har det hele tiden i tankerne. Derfor er det også godt, når vores gæster er kreative, og vi kan hjælpe dem med at stable noget unikt på benene, og derefter bruge erfaringen videre.”

Med maks 2-3 ledige weekender i højsæsonen kan VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter kalde strategiprocessen 16-19 velgennemført – men centret hviler ikke på laubærene. Der er mere i vente.