Business Møde 1200X900 Cat 2 White Vi mødes
Af: Kristine Buske Nielsen - 24-05-2019

Mødestederne var samlet i turismens tegn

Turisme bliver fremover stadig en vigtig del af Vejle Kommunes erhvervspolitik. Her er fokus på at styrke området med konferencer, møder og events en vigtig del.

Udstoppede løver i foyeren, zebra og insekter på menukortet og udsigt til legesyge oddere i et af samtalelokalerne. Som Vejles største turistattraktion dannede Givskud Zoo den 22. maj ramme for en dag i turismens tegn.

Vejle Kommune har besluttet, at turisme skal være et bærende element i erhvervspolitikken, og det fik en lang række attraktioner, hoteller og event-/konferencesteder til at mødes for at snakke om, hvordan opgaven kan løftes i fællesskab.

“Det handler om at se vores styrker og lave events ud af det. Det bliver særligt spændende, når vi danner strategiske partnerskaber, hvor turismen spiller ind,” sagde Morten Damgaard, erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, fra talerstolen.

Han nævnte blandt andet MeetingVejle som en af de initiativer, der er en vigtig del af den ny politik.

Netværk og bæredygtighed var centrale punkter

I løbet af dagen blev der afholdt samtalesaloner, hvor aktørerne satte sig sammen og diskuterede, hvordan Vejles turismeområde kan få et løft. En af samtalesalonerne omhandlede businessturisme med fokus på konferencer og events.

Her var det især netværk, og hvordan konference- og mødesteder kan bruge hinandens kompetencer til i fællesskab at løfte området. Bæredygtighed og FN’s Verdensmål blev også et vigtigt samtaleemne, og der var bred enighed om at arbejde mere, både internt og i fællesskab, for at give bedre miljøvenlige tilbud til mødebookere og businessturister. Det kan være gennem økologisk og kødfri konferencemenuer eller ved at have fokus på genbrug og mindre brug af plastik.

Maria Stilund Sommer, der er er Business Tourism & MEGA Event Manager hos MeetingVejle, deltog på dagen. Hun fik flere inputs og ideer fra de forskellige aktører, som kan bruges i det videre arbejde med at styrke Vejles erhvervsturismesegment.

“Vi har et stort kommunikationsarbejde foran os. Vi er netop kommet på banen med en ny MeetingVejle hjemmeside, og nu er det alfa og omega, at vi får spredt det gode budskab. Vi vil gerne lede mødebookere direkte ud til partnerne i MeetingVejle, hvor de kan få den allerbedste service direkte hos hotellerne og mødestederne – det er nemlig dem, der er specialisterne! Samtidig fokuserer kommunen på udvalgte internationale events, hvor skræddersyede oplevelser bliver skabt i synergi mellem erhvervsservice og turisme. Vejle skal kendes for de særligt fede oplevelser, nærværet, kulturen, naturen og gastronomien,” siger Maria Stilund Sommer.