Meeting Vejle Shopping FINAL 900X1200 Cat 1 White Vejlehistorier
Af: Carsten G. Johansen - 01-09-2020

Om du har gaver med hjem? Ja, naturligvis

Måske er dine børns begejstring begrænset, når de hører, at du skal afsted på konference. Igen. Bare fordi, de bedre kan lide at have både mor og far derhjemme. Heldigvis kan du give dem noget at glæde sig til, når mødet bliver holdt i Vejle.

Vejle er kendt for sine mange mødesteder. Bliver den konference, du skal til, afholdt på et af de bynære venues som ToRVEhallerne, Scandic eller Vejle Musikteater, er det svært at finde en undskyldning – for ikke at have gaver med hjem.

Lige rundt om hjørnet

Værelset er lyst, rummeligt og behageligt, maden er god, sund og varieret, og mødet bliver afviklet professionelt og med plads til interessante digitale indlæg. Det er oplevelser som disse, du får, når du er afsted til møder og konferencer. Det er vigtigt for dig at komme ud at netværke og være med. Alligevel har du måske det lille stik i hjertet, når du bakker ud ad indkørslen.

Familien. Som glæder sig til, at du kommer hjem – og som du glæder dig til at se igen.

”Hvad har du med hjem til os? Har du noget med?” ”Ja, selvfølgelig, børn – og jeg har også en lille ting med til dig, skat”. Sådan kan du svare, når kommer hjem fra en konference i Vejle. Shoppingmulighederne ligger lige om hjørnet, og udvalget af butikker er stort. Nok til, at du også får et hyggeligt afbræk fra de mange timer i auditoriet og intensive arbejdsgrupper.

Så når dagens møde er slut, eller hvis der er mulighed for en pause midt på dagen, er det bare med at trække i en jakke og komme afsted. Måske finder du en kjole, andre gange smykker eller legetøj, eller ismaskinen, som I kommer til at bruge hele sommeren. Måske forkæler du dig selv – med et par nye jeans eller sneakers, nu hvor der ikke er nogen til at forstyrre dig på din shoppetur.

Et kort besøg er nok

På shoppingturen mærker du også Vejles byliv på tæt hold. ”Det er ikke uden grund, at Vejle er kåret som Danmarks bedst handelsby tre gange,” tænker du.

Den charmerende gågade i hjertet af byen byder på gamle bindingsværkshuse, der er forvandlet til moderne butikker på hyggelige torve og i små sidegader, passager og gårdmiljøer. Flere end du kan nå at se på en gang, men som du beslutter at udforske næste gang, du besøger Vejle.

I de små specialbutikker møder du ildsjæle, der går skridtet længere for at give dig en særlig oplevelse. Brillebutikken skænker baristakaffe, og hos ostedamen får du en sludder – måske også om det, du ikke kunne læse om på hotellet. Du ved nu, at du ikke kun får gaver med hjem, men også et smil på læben.

Det behøver ikke at være en stor udflugt at bevæge sig ud i Vejles byliv. Hurtigt er du tilbage på konferencehotellet. Der jo trods alt er grunden til, at du er i Vejle. Men måske ikke den eneste grund til, at du glæder dig til at besøge byen igen.