Grøn Destination Cat 4 White Ansvarlighed
Af: Redaktionen - 04-12-2023

Vejle - Rejsen mod en grønnere mødedestination

I hjertet af Danmark findes en perle, der ikke blot imponerer med sin natur, men også med sin bæredygtige tilgang. I 2021 modtog MeetingVejle, HORESTAs certificering for bæredygtig turisme, Green Tourism Organization, for den aktive indsats i udviklingen af Vejle som grøn mødeturisme destination. I dette indlæg vil vi dykke nærmere ned i, hvorfor Vejle er en ideel destination for møder og konferencer.


Bæredygtighed som hjørnesten

Alle partnere har og gør en bemærkelsesværdig indsats for at integrere bæredygtighed i alle aspekter. Dette giver virksomheder og organisationer mulighed for at afholde møder og konferencer med god samvittighed. Vores 12 partnere har hver igangsat deres indsatser, som led i at styrke Vejles position som den 2. største møde- og konferenceby. Flere har bl.a. fået tildelt det internationale Green Key-certificering, som er turismens miljømærke, der tildeles de virksomheder, der gør en ekstra indsats for miljøet. Se partnerne med certificeringen her. Du kan læse mere om, hvilke bæredygtige initiativer Vingsted aktivt hotel & konferencecenter, samt DGI Huset har implementeret i deres huse. 

Bæredygtighed er en del af vores DNA

Hos Vingsted aktivt hotel & konferencecenter slår de sig stærkt på at skabe en ansvarlig holdning til beskyttelse af miljøet. Både ift. omgivelserne og gæsterne, men også i sammenhæng med deres medarbejdere. Bæredygtighed skal være det NATURlige valg. For at efterleve det i praksis anvender de FN’s verdensmål som rettesnor imod en grønnere retning. Nogle af de indsatser de allerede har implementeret er:

  • Nye fontæner til drikkevarer som erstatning for plastikflasker.
  • Nye vinduer, der reducerer varmetab og CO2-udledning med 40%. Derudover sendes de gamle vinduer til genbrug.
  • Samarbejde med Daka Refood mod aktiv bekæmpelse af madspild. Alt madaffald afhentes til bæredygtig genanvendelse.

Læs mere om Vingsted aktivt hotel & konferencecenter her.   

Kombination af sundhed og bæredygtighed

Som Vejles sundhedsmekka arbejdes der hele tiden på at påvirke gæsterne i en bæredygtig retning. Med fokus på et grønt køkken, med mindre kød, hvor der bliver købt ind med omtanke og man undgår madspild, har DGI Huset Vejle også søsat en række initiativer i flere aspekter af huset:

  • Gamle bordplader får nyt liv i nye reolsystemer.
  • Papir laves på 75% genbrugspap.
  • Grøn Stue, som er en proaktiv gruppe, der består af en frivillig repræsentant fra hvert område: svømmehal, køkken, administration, rengøring og service.

Du kan læse meget mere om DGI Huset Vejle her

Dette er blot nogle af de tiltag vores to partnere allerede har implementeret. Men bæredygtighed er en kontinuerlig proces, og samtlige af vores 12 partnere arbejder hver dag på at styrke deres indsatser yderligere. Der eksisterer mange flere årsager til, hvorfor Vejle er en ideel destination til jeres næste møde eller konference. Uanset om bæredygtighed, teknologi eller gastronomi skal være en del af agendaen, så står samtlige af vores partnere klar til at sætte de rette rammer for jeres virksomhed. Læs mere om, hvad de kan tilbyde jer her.