Blogpost Vingsted 1200X383 Cat 2 White Vi mødes
Af: Carsten G. Johansen - 21-05-2019

Vi blev trætte af at afvise gæsterne

Når gæsterne står i kø for at benytte ens faciliteter og man lidt for ofte må afvise dem, er det tid til at tænke nyt. Sådan var situationen hos Vingsted hotel & konferencecenter i bøgeskoven uden for Vejle. Derfor besluttede man at bygge Vingsalene, som allerede er blevet et tilløbsstykke.

Vingsted hotel & konferencecenter er noget særligt. Og det er ikke bare noget, vi selv siger. Der findes nemlig ikke så mange steder af vores type, som kan afholde arrangementer, servere middag og tilbyde overnatning til 1.000 mennesker.

Den unikke mulighed har været populært i mange år – men succesen betyder også, at vi jævnligt har sagt nej til gæster, som har ønsket at benytte vores enestående faciliteter. Derfor gik entreprenørerne sidste år i gang med det unikke projekt: Vingsalene. Et koncept, som ikke findes mage til mange andre steder. Som den helt store nyhed får vi installeret en teleskoptribune, der er meget efterspurgt hos de større virksomheder. I biografopsætning kan Vingsalene huse tæt på 800 mennesker, og vi mærker allerede stor interesse, selvom byggeriet stadig er i gang.

Vingsalene har en maksimal kapacitet på 1.200 stående personer, når tribunen er klappet sammen. Det store lokale kan deles op i tre sale, når det er nødvendigt.

Den perfekte placering

Ok, et hotel bygger nye lokaler for at leve op til efterspørgslen. Hvor svær kan den beslutning være? tænker du måske. Hos os i Vingsted har beslutningen betydet, at vi har nedlagt en svømmehal, som årligt har haft ca. 50.000 gæster.

Men beslutningen er den helt rigtige for os. Det bliver mere og mere tydeligt, efterhånden som de nye sale vokser frem. Vi har i flere år bokset med planer om at bygge ved siden af de eksisterende bygninger. Men beliggenheden, hvor svømmehallen har ligget, er den helt perfekte – både i forhold til naturen og resten af konferencecentret. Blandt andet fordi det er vigtigt, at logistikken er i top, når man ofte serverer mad for mellem 700 og 1.000 mennesker.

Stadig gode faciliteter til mindre møder

Før Vingsalene har vi haft plads til max 1.500 eventgæster i vores to store haller. Nu bliver vores ry for at afholde store konferencer blot yderligere forstærket. Vi glæder os lige nu til at klippe silkesnoren til vores ny sale – og der er allerede masser af aftaler i kundebogen. Samtidig betyder udvidelsen, at vi øjner en ny udfordring. Vi er nemlig ikke kun konferencestedet for de helt store kunder. Derfor er vi omhyggelige med at forklare kunderne, at vi stadig meget gerne tager imod mindre møder på 20-30 deltagere og opad. Det har vi nemlig også rigtigt fine faciliteter til. Så ønsker man mere intime og private forhold til et mindre arrangement, har vi også her rigtig gode tilbud. Naturligvis med samme høje standard for AV-udstyr, specialindretning og forplejning.

Ekstra kapacitet i Vejle by

I Vingsted har vi erfaring for, at vores gæster sjældent tager på udflugt til Vejle by, fordi de tilbringer hele deres ophold i vores værelser, lokaler og den omgivende, smukke natur. Alligevel er vi rigtigt glade for at ligge tæt på en by, der har flere hoteller med et højt niveau. Det er ikke altid tilstrækkeligt med vores 187 dobbeltværelser (544 sengepladser), når der er konferencer med mere end 1.000 deltagere. I de situationer nyder vi godt af et fantastisk samarbejde med hotellerne i Vejle, som altid velvilligt hjælper os med eksterne overnatninger. Her står vi for logistikken, så gæsterne ikke selv skal tænke på transporten mellem Vejle og vores adresse.

Når vi fra august måned tager Vingsalene i brug, behøver vi ikke længere afvise store selskaber med behov for en 5-stjernet oplevelse på et 4-stjernet konferencehotel. Men vi kan få brug for ekstra værelseskapacitet, og vi kunne ikke forestille os et bedre sted at indkvartere nye gæster end Vejle – den lille, særlige storby.