Spektrum Fest 02 1200X799 Cat 2 White Vi mødes
Af: Kristine Buske Nielsen - 07-06-2019
Foto: Gorm Branderup

”Vi er særligt stærke til at samle mange mennesker”

Der er ingen grænser for, hvad der er muligt, når DGI Huset Vejle lægger hus til møder, messer og event. Enorme sale, et rutineret køkken og topmoderne teknologi er nødvendigt, når mange mennesker skal samles.

DGI Huset Vejle er et hus i den store skala. Det gælder ikke kun idrætshallerne, men også faciliteterne til møder og events. Bygningen har seks forskellige mødelokaler, samt de store sale Hal 4 og Spektrum. Sidstnævnte har kun tre år på bagen og har plads til op til 2000 siddende gæster og 5300 stående, så der er rum til både store generalforsamlinger, messer og events.

”Vi er særligt stærke, når det kommer til at samle mange mennesker på samme sted. Det er her, vi skiller os ud. Den centrale beliggenhed og vores gode parkeringsforhold gør det også nemt for større forsamlinger at komme til os,” siger Roland Christiansen, der er direktør hos DGI Huset Vejle.

Alt er muligt

De store sale kan deles op med skillevægge, eller der kan suppleres med flere rum, så der er mulighed for at skallere op og ned fra oplæg i plenum til mindre rum, hvor gæsterne kan deles op og diskutere i flere spor.

”Vi har mange muligheder at trække på, når vi skal tilpasse os kundens ønsker. Vi kan diskutere flere forskellige setups med kunden og endda vende huset på hovedet, hvis der er behov for det. Nogle gange er der behov for intimitet, andre gange er der brug for meget space. Nogle gange er der behov for begge dele. Behovet til møder og events er meget forskellige, derfor er det vigtigt, at vi altid er fleksible,” siger Roland Christiansen.

Det er vigtigt med god brændstof i løbet af en dag med møder, konference eller events. Og her stiller det ekstra krav, når mange mennesker er samlet. Det er ikke ligetil at eksekvere varm mad til flere 100 gæster på én gang. Men DGI Huset Vejles knap 15 ansatte i køkkenet er rutinerede og har kapaciteten til at varetage opgaven.

Moderne teknologi

Ved store forsamlinger er det også vigtigt at have udstyr og teknik i orden. Derfor sørger DGI Huset Vejle altid på at være helt fremme med teknologien. Rolls Roycen på den front er Spektrum, hvis ventilationsanlæg er så effektivt, og akustikken så god, at det er rart at være i lokalet selv efter otte timer, hvor flere end 1000 mennesker er samlet.

”Kreative personer, der vil lave et ekstraordinært oplæg har fri leg. Der kan arbejdes med alle de elementer, du ønsker.” siger Roland Christiansen.

Idræt i DNA’et

Fællesskab og bevægelse er en stor del af DGI Huset Vejles hverdag.

Bevæger man sig rundt i huset, møder man jævnligt folk med en sportstaske på vej til eller fra træning. DGI Huset Vejle har bevidst valgt ikke at isolere mødefaciliteterne fra resten af bygningen. Det er en del af DGI Huset Vejle’s DNA, som skiller dem ud fra de øvrige møde- og konferencesteder.

”Har man lyst til at træne lige før eller efter mødet, er der god mulighed for det. Her er en særlig puls, som vores gæster sætter pris på.”