Himmelpind Udsigt 940X430 (1) Cat 3 White Gode råd
Af: Kristine Buske Nielsen - 02-11-2021

Vil du skabe det bæredygtige møde? Her er 5 ting, du skal gå efter

Der kan være mange grunde til at stille krav til, at dit mødested tager ansvar for miljø, klima og omgivelser. Hos MeetingVejle ved vores mødesteder, hvor vigtigt det er at tage ansvar. Derfor har vi samlet nogle vigtige punkter, du med fordel kan kigge efter, når du skal skabe det bæredygtige møde.

 1. Arbejder mødestedet på at mindske madspild?
  Madspild er et område, hvor alle kan sætte ind. Spørg derfor mødestedet, hvad de gør for at minimere madspild. Uanset om mødestedet tilbyder buffet eller portionsanretninger, kan mødestedet planlægge sig ud af kun at lave mad til de gæster, der er. Og med en organisk spand til affald kan de holde øje med, hvor meget mad der går til spilde. Nogle af MeetingVejles mødesteder har også aftaler med produktionsvirksomheder om at aftage madaffald og omdanne det til for eksempel grøn energi.
 2. Hvad bruger mødestedet af emballager, materialer og råvarer?
  Er plastiksugerør, -tallerkener, -krus osv. skiftet ud med bambus, kompostbart pap og andre bæredygtige materialer? Og er plastikflaskerne skiftet ud med vandkander eller vandflasker i genbrugsplast? Det kan også være, at køkkenet i så høj grad som muligt bruger lokale råvarer i sæson. Der er også nogle steder, der bruger notesblokke i genbrugspapir. Materialer og råvarer er et af de områder, hvor mødestedet kan gøre en betydelig forskel for miljøaftrykket. Så det er værd at kigge efter.
 3. Bliver der sparet på vandet?
  Noget der lyder banalt, men kan gøre en kæmpe forskel, er vandbesparende haner og toiletter. Det kan spare mødestedet for mange liter vand hver dag.

 4. Gør mødestedet en indsats for at affaldssortere?
  Hvis vi skal passe på miljøet, er vi nødt til at sortere vores affald, så vi genbruger alt det, vi kan. Kig derfor efter, om mødestedet har affaldssortering i lokalerne og rundt omkring på faciliteterne.
 5. Gør du selv en forskel?
  Som mødebooker har du også selv en stor indflydelse på at skabe det bæredygtige møde. Det er det dog de færreste, der tænker over. Jo kortere frist du giver for det endelige antal deltagere på mødet, jo mere presses arbejdsprocessen for mødestedet, og det gør det sværere at overholde de bæredygtige tiltag. Nogle mødesteder minimerer antallet af vareleveringer om ugen for at mindske CO2-udledningen under transporten. Men det kræver minutiøs planlægning, som du som mødebooker kan hjælpe med at understøtte ved at have styr på specialønsker og endeligt antal gæster i god tid.